• Laagste prijsgarantie
  • Gratis digitaal ontwerp
  • Bel nu met onze verkoopafdeling: +31 318 559 270

Bedrukking 

De mogelijkheden om relatiegeschenken te voorzien van een bedrukking zijn heel divers. Welke techniek wij toepassen is afhankelijk van het product en materiaal. Onderstaande druktechnieken passen wij

Zeefdruk is een veelzijdige drukmethode dat kan worden toegepast op textiel, kunststof en papier. Bij grote aantallen promotietextiel is zeefdruk een ideale drukmethode. Denk aan bijvoorbeeld T-shirts en sweaters en caps. Daarnaast wordt deze methode ook veel gebruikt bij rugtasjes en paraplu’s met bedrukking. Bij zeefdruk wordt via een geprepareerd zeefdrukraam rechtstreeks op het te bedrukken materiaal aangebracht. Zeefdruk is goed dekkend en werkt ook goed op donkere ondergronden. 

Transferdruk

Transferdruk is lijkt op zeefdruk, maar biedt meer mogelijkheden qua kleuren. Met transferdruk kan de afdruk in meer kleuren of full colour worden aangebracht. Transfers worden separaat gemaakt en door middel van een hittepers op het artikel aangebracht. Transferdruk is van hoge kwaliteit en is een verfraaiing van uw promotionele bedrijfskleding of relatiegeschenk. 

Tampondruk

Als het relatiegeschenk niet vlak is, maar juist, bol, rond of hol dan kan het worden bedrukt door middel van tampondruk. Tampondruk is een indirecte diepdruk methode. In een cliché (vlakke plaat) worden verdiepingen geëtst, deze verdiepingen worden vervolgens met inkt gevuld. Door een tampon (een stempel van siliconenrubber) op het cliché te drukken, neem deze de inkt over. Vervolgens wordt de inkt overgebracht op het relatiegeschenk. Relatiegeschenken zoals bijvoorbeeld USB-sticks, powerbanks, pennen en aanstekers worden door middel van tampondruk voorzien van tekst of logo.

Digitaal drukken

Deze drukmethode drukt het logo of afbeelding direct op een relatiegeschenk. Van ontwerp tot drukwerk wordt er digitaal gewerkt. Digitaal drukken geeft een zeer scherpe afbeelding in full colour. Het maakt het ook mogelijk om kleinere aantallen relatiegeschenken te bedrukken, omdat er geen voorbereiding aan vooraf gaat.

Lasergrave

Lasergravering wordt gebruikt om metaal te voorzien van een logo, tekst of illustratie. De laserstraal wordt aangestuurd door een computer. Dit proces werkt heel nauwkeurig. De laserstraal heeft een hele kleine diameter, zodat zelfs de kleinste details haarscherp op het relatiegeschenk worden afgebeeld. Lasergravering wordt meestal toegepast op metaal, maar op glas, hout of kunststof geeft dit ook een mooi resultaat. Het is bij lasergravering niet mogelijk om met kleuren te werken. De kleur van de gravering wordt bepaald door de kleur van het materiaal, oftewel de laag die onder de afwerklaag zit. Op zowel een vlakke als een geribbelde ondergrond kan het ontwerp worden gegraveerd. Het voordeel van een lasergravering is dat het slijtvast is.BordurenOp promotioneel textiel wordt het logo vaak aangebracht door middel van borduring. Een geborduurd logo geeft een exclusieve uitstraling aan promotioneel textiel. Onze leverancier beschikt over een grote keus is gekleurd garen, zodat het logo in gewenste kleur op het textiel kan worden aangebracht. Borduring is van hoge kwaliteit en is slijtvast. Laat uw logo op bedrijfskleding op een representatieve manier opvallen met een geborduurd logo. BlinddrukDeze druktechniek wordt toegepast op relatiegeschenken die gemaakt zijn van leer of siliconen. Het logo of de tekst wordt door middel van een metalen stempel onder hoge druk in het artikel geperst. Zo ontstaat er een reliëf. Deze druktechniek wordt ook wel pregen genoemd. Een stijlvolle manier om zonder inkt een logo aan te brengen op een relatiegeschenkDomingEen dome doet je in eerste instantie denken aan een dome (een koepel). Daar komt de naam van deze druktechniek ook vandaan. Doming is een erg mooie manier om relatiegeschenken te voorzien van een logo, tekst of afbeelding. Een doming is een sticker voorzien van een twee componenten harslaag (epoxy). De harslaag is glashelder en geeft een extra dimensie aan de bedrukking, het beeld wordt als ware vergroot en geeft een soort 3D-effect. Een doming sticker blijft kleurecht en is krasvast. Wij passen deze druktechniek vaak toe bij het full colour bedrukken van USB-sticks, sleutelhangers, magneten e.d.